Kalarepa faszerowana mięsem

Oceń ten przepis!

3/5 3 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 8

3/5 3 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.
  2. Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.
  3. Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU, solą i pieprzem.
  4. Kalarepki napełnij masą mięsną, przykryj ściętymi wierzchami, ułóż w płaskim naczyniu.
  5. Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
  6. Zawartość Sosu grzybowego dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Pozostaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu prze 3 minuty, często mieszając.
  7. Kalarepki podawaj z sosem i ziemniakami z koperkiem.

Opis przepisu:

Coś na wiosenny, rodzinny obiad: kalarepa faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem wiosennej zieleniny, duszona w Rosole drobiowym WINIARY. Pyszna z młodymi ziemniakami z koperkiem oraz z Sosem grzybowym WINIARY, do którego można dodać podsmażone pieczarki. Kto już zdążył zakisić, może zaserwować całą tę kompozycję z domowymi ogórkami małosolnymi. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?