1

2

Przepisy

Kurczak duszony z kalarepą

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

304 calories kalorie: 304 kcal / porcja

Pyszne, pełne witamin kalarepki można chrupać na surowo lub przyrządzać je na rozmaite sposoby. Oto jeden z nich: delikatny kurczak duszony z kalarepą, z dodatkiem Bulionu warzywnego i śmietanki, doprawiony siekanym koperkiem. Tak przyrządzony kurczak najlepiej smakuje z ziemniakami z wody.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody.
  2. Kalarepki oczyść, pokrój w słupki i podsmaż na maśle.
  3. Filety pokrój w paseczki i dodaj do kalarepek. Duś do miękkości.
  4. Gdy wszystko będzie miękkie oprósz mąką, podlej bulionem i śmietanką.
  5. Przed podaniem dodaj koperek.
  6. Podawaj z ziemniakami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: