Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

4/5 4 13 5 1
4/5 4 13 5 1
  • Przygotowanie: 33 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso, cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę.
  2. Na maśle zeszklij cebulę. Dodaj mięso i pieczarki, duś do momentu odparowania płynu.
  3. Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem i wystudź.
  4. Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz ziarenkami. Cukinie odstaw na około 30 minut, odsącz sok a potem napełniaj farszem.
  5. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej 0,5 szklanki osolonej wody. Wstaw do piekarnika na około 30 minut.
  6. Po tym czasie posyp cukinie serem.
  7. Dopiecz całość około 10 minut i podawaj zaraz po upieczeniu z Sosem borowikowym WINIARY.

Opis przepisu:

Jeżeli znudziły Ci się już ulubione przepisy na zapiekanki, mamy dla Ciebie smakowitą nowość – przepis na cukinię faszerowaną kawałeczkami filetu z kurczaka, pieczarkami, cebulką, zapiekaną z żółtym serem. Smakowitą – bo wyrazistości i kuszącego aromatu dodają Ziarenka Smaku WINIARY oraz Sos Borowikowy Wykwintny Popisowy WINIARY.

Faszerowane cukinie z sycącym farszem są miękkie, roztopiony żółty ser rozpływa się w ustach, a przyprawione składniki są rozkoszą nawet dla bardzo wymagających podniebień. Cukinie faszerowane podawaj na ciepło – prosto z piekarnika! Zobacz też faszerowane cukinie z sosem pieczarkowym!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?