1

2

Przepisy

Krem z dyni

4/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 152 kcal / porcja

Jesienny przysmak: Zupa dyniowa z imbirem Bukiet Warzyw WINIARY zmiksowana z gotowanym miąższem świeżej dyni. Podajemy ze śmietaną i groszkiem ptysiowym.

Przygotowanie:

Zupę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dynię pokroić w kostkę. Gotować w  1/2 szklanki wody i mleku z cukrem przez około 15-20 minut. Połączyć z zupą, zmiksować, dodać śmietanę. Doprawić gałką i pieprzem.
Podawać z groszkiem ptysiowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: