1

2

Przepisy

Kanapka z jajkiem

3/5 3 5 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 1 porcja

226 calories kalorie: 226 kcal / porcja

Smakowita, kolorowa kanapka z pastą jajeczną z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i szczypiorkiem, udekorowana plasterkami zielonego ogórka i czerwoną papryką. Kanapka z jajkiem najlepsza jest z kromką razowego chleba, podana na liściu sałaty. Świetna na domowe śniadanie lub pożywny lunch.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajko ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
  2. Jajko pokrój w drobną kostkę.
  3. Wymieszaj jajko z Majonezem i szczypiorkiem.
  4. Dopraw solą.
  5. Chleb posmaruj masłem i przekrój na 2 trójkąty.
  6. Połóż porcje pasty jajecznej, plasterki ogórka i paski papryki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: