1

2

Przepisy

Aniołek

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 70 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 7 porcji

Przygotowanie:

Ciasto:
Jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną wymieszać mikserem. Posiekać margarynę z mąką i amoniakiem. Połączyć ze zmiksowaną masą. Ciasto podzielić na 4 równe części, każde osobno upiec w 180 stopniach.
Masa:
Jajka zmiksować ze śmietaną, mąką i cukrem waniliowym. Zagotować mleko z cukrem i margaryną ciągle mieszając dodawać zmiksowane jajka, chwile gotować. Gorącą masę przełożyć na placek i wierzch ciasta. Wstawić do lodówki aż masa przestygnie.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: