1

2

Przepisy

UDKA FASZEROWANE

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 120 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

1. UDKA PRZEKROIĆ NA DWIE CZĘŚCI, WYCIĄĆ KOŚCI (OSTRYM NOŻEM), ŚCIĄGNĄĆ SKÓRĘ, PRZYPRAWIĆ SOLĄ, PIEPRZEM, PAPRYKĄ I ODSTAWIĆ NA GODZINKĘ (MOŻNA DODAĆ ODROBINĘ OLEJU).
2. SER ZETRZEĆ, OGÓRKI, CEBULĘ I BOCZEK POKROIĆ, DODAĆ SÓL PIEPRZ, MAJERANEK, CURRY, MUSZTARDĘ I WYMIESZAĆ.
3. PRZYGOTOWANYM FARSZEM NADZIEWAĆ UDKA, ZAWIJAĆ JE W PLASTER BOCZKU I SPINAĆ WYKAŁACZKĄ.
4. TAK PRZYGOTOWANE UDKA UKŁADAĆ NP. W NACZYNIU ŻAROODPORNYM I PIEC W TEMP. OK. 180 STOPNI C 60-90 MIN W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI UDEK. PODLEWAĆ PIWEM ORAZ ROZPUSZCZONYM W 1/4 KOSTKĄ BULIONU DROBIOWEGO. SMACZNEGO !!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: