Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Bakłażan faszerowany

  • czas Łączny czas: 70 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 342 kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Bakłażany pokrój w plastry lub przekrój na pół - wedle uznania.
  2. Z bakłażana wyjmij miąższ, oprósz solą i odstaw na 20 minut.
  3. Oczyść pieczarki i cebulę, a następnie pokrój je w paski i podsmaż na oliwie.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i odstaw do ostudzenia.
  5. Z bakłażanów zetrzyj papierową ściereczką nadmiar soku.
  6. Do ostygniętych pieczarek dodaj bułkę tartą i jajko.
  7. Nagrzej piekarnik do 180°C.
  8. Bakłażany lekko posól i napełnij farszem.
  9. Ułóż je w naczyniu do zapiekania i zalej śmietaną.
  10. Włóż bakłażany do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 25-30 minut.
  11. Przed podaniem posyp koperkiem.
Kalorie: 1368 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 29 maja 2013
    nati89b

    a to jajko ma być surowe?

    +0
  • 21 sierpnia 2012
    Vitaminek

    bakłażan faszerowany wyszedł super nawet dzieciakom smakował

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Bakłażan faszerowany

Wydrukuj przepis

Bakłażan faszerowany

Zgłoś przepis do moderacji