1

2

Przepisy

Bakłażan faszerowany

4/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 342 kcal / porcja

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bakłażany pokrój w plastry lub przekrój na pół - wedle uznania.
  2. Z bakłażana wyjmij miąższ, oprósz solą i odstaw na 20 minut.
  3. Oczyść pieczarki i cebulę, a następnie pokrój je w paski i podsmaż na oliwie.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i odstaw do ostudzenia.
  5. Z bakłażanów zetrzyj papierową ściereczką nadmiar soku.
  6. Do ostygniętych pieczarek dodaj bułkę tartą i jajko.
  7. Nagrzej piekarnik do 180°C.
  8. Bakłażany lekko posól i napełnij farszem.
  9. Ułóż je w naczyniu do zapiekania i zalej śmietaną.
  10. Włóż bakłażany do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 25-30 minut.
  11. Przed podaniem posyp koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: