1

2

Przepisy

Zupa z fasolki szparagowej

4/5 4 10 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

184 calories kalorie: 184 kcal / porcja

Zupa z fasolki szparagowej to szybkie domowe danie. Można ją przygotować z fasolki świeżej lub ciętej mrożonej. Sekret smaku i aromatu tkwi w esencjonalnym wywarze: połączeniu Zupy jarzynowej Bukiet Warzyw WINIARY oraz Bulionu z liściem laurowym i zielem angielskim. Do tego ziemniaki i plasterki parówek, siekana zielenina i jogurt. Na lunch podajemy z kromką pełnoziarnistego pieczywa - świeżego lub w postaci tostów.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 500 ml wody.
  2. Oczyść fasolkę i pokrój na 2 cm kawałki.
  3. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  4. Wrzuć warzywa do bulionu i gotuj do miękkości.
  5. Parówki obierz z osłonek i dodaj do zupy.
  6. Zupę jarzynową rozprowadź w 500 ml wody i dodaj do wywaru.
  7. Gotuj kolejne 5 minut.
  8. Dodaj zieleninę.
  9. Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem. Podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: