Zupa z fasolki szparagowej

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 500 ml wody.
  2. Oczyść fasolkę i pokrój na 2 cm kawałki.
  3. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  4. Wrzuć warzywa do bulionu i gotuj do miękkości.
  5. Parówki obierz z osłonek i dodaj do zupy.
  6. Zupę jarzynową rozprowadź w 500 ml wody i dodaj do wywaru.
  7. Gotuj przez około 5 minut.
  8. Dodaj koperek i natkę pietruszki.
  9. Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem. Podawaj.

Opis przepisu:

Zupa z fasolki szparagowej to szybkie domowe danie. Można ją przygotować z fasolki świeżej lub ciętej mrożonej. Sekret smaku i aromatu tkwi w esencjonalnym wywarze: połączeniu Zupy jarzynowej Bukiet Warzyw WINIARY oraz Bulionu z liściem laurowym i zielem angielskim. Do tego ziemniaki i plasterki parówek, siekana zielenina i jogurt. Na lunch podajemy z kromką pełnoziarnistego pieczywa - świeżego lub w postaci tostów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?