Żurek z ziemniakami

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 3

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, pokrój w plastry i podsmaż na oleju.
  2. Żurek dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  4. Kiełbasę obierz i pokrój w półplasterki.
  5. Obierz cebulę, posiekaj ją i podsmaż na łyżce oleju z kiełbasą.
  6. Do żurku dodaj kiełbasę z cebulą.
  7. Żurek posyp pietruszką i podawaj z ziemniakami.

Opis przepisu:

Wyjątkowo aromatyczny Żurek z grzybami Nasza Specjalność WINIARY pysznie smakuje jako żurek z ziemniakami z patelni. Przyrządzamy go z dodatkiem kiełbasy śląskiej, podsmażanej z cebulą i posypujemy natką. Do potrawy możemy wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia lub ugotowane w mundurkach, a kto ma ochotę - doprawi je sobie pachnącym majerankiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?