1

2

Przepisy

Zupa mięsna z fasolą

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 4 porcje

Cały obiad w jednym daniu: Zupa gulaszowa Jak u Mamy WINIARY z mielonym mięsem, papryką, cebulą, ziemniakami oraz białą fasolą i kukurydzą. Pyszna z pieczywem.

Przygotowanie:

Mięso oprószyć delikatnie solą i podsmażyć na oleju, dodać posiekaną cebulę, zeszklić, podlać 500 ml wody i dusić do miękkości. Ziemniaki i paprykę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Gotować razem około 5 minut. Zupę rozprowadzić w 500 ml wody i wlać do mięsa, dodać fasolę i kukurydzę, gotować kolejne 10 minut. Podawać z pieczywem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: