Krem z warzyw

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Pory, ziemniaki i cebulę oczyść. Pory pokrój w krążki, ziemniaki i cebulę w kostkę. Podsmaż warzywa na maśle.
  3. Podsmażone warzywa dodaj do rosołu. Gotuj przez 15 minut.
  4. Po ugotowaniu zmiksuj. Dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i gałką.
  5. Zupę podawaj z grzankami z serem.

Opis przepisu:

Delikatna, kremowa zupa z porów, ziemniaków i cebuli na Rosole z kury - kontenerek to pomysł na szybki posiłek. Danie powinno być serwowane ze śmietaną oraz grzankami z serem, dzięki czemu zyskuje ona na szerokiej gamie smaków, jak i na atrakcyjnym wyglądzie. Przekonaj się, jak powinien wyglądać krem z warzyw.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?