1

2

Przepisy

Rolady z kurczaka w sosie porowym

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

350 calories kalorie: 350 kcal / porcja

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozpuść Rosół Drobiowy z włoszczyzną Domowa Kuchnia WINIARY w 1 szklance wody.
  2. Filety cienko rozbij przez folię, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
  3. Pokrój pieczarki w plasterki i podsmaż je na maśle.
  4. Pokrój pora w plasterki. Jedną łyżkę pora dodaj do pieczarek i zeszklij. Następnie dodaj bułki tartej, dopraw do smaku i tak przygotowany farsz rozłóż na mięsie.
  5. Zwiń rolady. Obsmaż je na maśle, dodaj pozostałego pora i zeszklij.
  6. Podlej całość Rosołem i duś do odparowania płynu. Wlej śmietanę i duś do zgęstnienia sosu.
  7. Polej roladki sosem. Możesz je podać z ryżem i surówką z marchewki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: