1

2

Przepisy

Kanapka zapieczona w jajku z sosem z sera i warzyw

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Kanapka zapieczona w jajku z sosem z sera i warzyw to świetne danie na domowy lunch. Najlepiej przyrządzać ją na cztery ręce: jedna para przygotowuje panierowaną w jajku, smażoną bagietkę, a druga - przepyszny sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i tartego żółtego sera z dodatkiem papryki, ogórków i pomidorów. Kanapki posypujemy elegancko natką pietruszki i zajadamy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka wbij do miseczki, dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj dokładnie widelcem.
  2. Rozgrzej na patelni olej z dodatkiem masła.
  3. Kromki bagietki maczaj w rozmąconym jajku i smaż na złoty kolor z dwóch stron.
  4. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
  5. Umyj dokładnie ogórki, pokrój je w drobną kostkę.
  6. Pomidory przekrój w poprzek i wyjmij nasiona, po czym pokrój w kostkę.
  7. Majonez wymieszaj ze startym serem, warzywami i natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: