1

2

Przepisy

Kanapka z surowym łososiem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Domowe "sushi", czyli kanapka z surowym łososiem. Przyrządzamy ją układając cieniutkie plastry świeżego łososia i plasterki imbiru na kromkach chrupiącej bagietki, posmarowanych Majonezem Dekoracyjnym WINIARY zmieszanym z wasabi. Skrapiamy sokiem z limonki i dekorujemy fantazyjnie kroplą majonezu oraz piórkami koperku i łososia.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez wymieszaj z wasabi.
  2. Kromki z bagietki posmaruj majonezem z wasabi.
  3. Na kromki układaj bardzo cienkie plastry świeżego fileta z łososia.
  4. Łososia skrop suto sokiem z limonki, delikatnie posól i posyp białym świeżo zmielonym białym pieprzem.
  5. Na łososia układaj plasterki imbiru.
  6. Całość dekoruj "piórkami" świeżego łososia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: