Zapiekane bułeczki ze szpinakiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szpinak podduś na patelni na maśle. Obierz czosnek. Odparuj szpinak, dopraw rozgniecionym czosnkiem, śmietaną i Majonezem. Wymieszaj, dodaj do smaku sok z cytryny, sól i cukier.
  2. Na drugiej patelni wysmaż drobno pokrojony w kostkę boczek, odsącz z tłuszczu.
  3. Dodaj boczek do szpinaku.
  4. Bułki przekrój w poprzek na połowy, a potem wzdłuż na płaskie "łódeczki".
  5. Wydrąż bułeczki, zagęść szpinak wydrążonym miąższem.
  6. Nałóż do bułkowych "łódeczek", posyp startym żółtym serem.
  7. Zapiekaj bułeczki w opiekacz 10 minut lub w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 15 minut.
  8. Podawaj z plastrami świeżego pomidora, oprószonymi solą i czarnym pieprzem.

Opis przepisu:

W zimne, deszczowe dni robimy... gorące zapiekane bułeczki ze szpinakiem - prosto z piekarnika! Przyrządzamy szpinak, doprawiony czosnkiem i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, łączymy z wysmażonym na chrupko boczkiem, napełniamy farszem łódeczki z bułek i na koniec wszystko posypujemy żółtym serem. Zapiekamy, podajemy z plastrami pomidora. Idealne na rozgrzewkę i poprawę humoru!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?