Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Oceń ten przepis!

5/5 5 34 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 7 min.

  • Porcje 4

5/5 5 34 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kromki chleba posmaruj Majonezem.
  2. Ułóż na kromkach liście sałaty.
  3. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
  4. Jajko pokrój w plasterki, posmaruj od spodu Majonezem i połóż na sałacie.
  5. Muśnij jajko Majonezem, nałóż plasterki obranego ogórka.
  6. Dokładnie umyj i posiekaj liście rzodkiewki.
  7. Upraż na patelni nasiona słonecznika.
  8. Wymieszaj posiekane liście rzodkiewki i nasiona słonecznika i posyp nimi kanapkę.

Opis przepisu:

Lekkie, wiosenne tartinki na chrupkim chlebie - przyrządzone z liśćmi frezowanej lub kolorowej sałaty wyglądają bardzo dekoracyjnie i można ich zjeść całą górę na domowy lunch czy śniadanie. Pyszne połączenie chrupkiego chleba i chrupiących warzyw z jajkiem na twardo dopełnia kremowy Majonez Dekoracyjny WINIARY oraz specjalna posypka z lekko ostrych siekanych liści rzodkiewki i słodkich prażonych ziaren słonecznika.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?