1

2

Przepisy

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

5/5 5 33 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

Lekkie, wiosenne tartinki na chrupkim chlebie - przyrządzone z liśćmi frezowanej lub kolorowej sałaty wyglądają bardzo dekoracyjnie i można ich zjeść całą górę na domowy lunch czy śniadanie. Pyszne połączenie chrupkiego chleba i chrupiących warzyw z jajkiem na twardo dopełnia kremowy Majonez Kanapkowy WINIARY oraz specjalna posypka z lekko ostrych siekanych liści rzodkiewki i słodkich prażonych ziaren słonecznika.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kromki chleba posmaruj Majonezem.
  2. Ułóż na kromkach liście sałaty.
  3. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
  4. Jajko pokrój w plasterki, posmaruj od spodu Majonezem i połóż na sałacie.
  5. Muśnij jajko Majonezem, nałóż plasterki obranego ogórka.
  6. Dokładnie umyj i posiekaj liście rzodkiewki.
  7. Upraż na patelni nasiona słonecznika.
  8. Wymieszaj posiekane liście rzodkiewki i nasiona słonecznika i posyp nimi kanapkę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: