Grzanka z sosem czosnkowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 33 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 18 min.

  • Porcje 4

5/5 5 33 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bagietkę pokrój w cienkie kromki.
  2. Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
  3. Farsz nałóż na kromki bagietki. Posyp bagietki szczypiorkiem, a następnie serem.
  4. Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C. Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 7-8 minut.
  5. Podawaj z Sosem Czosnkowo-ziołowym.

Opis przepisu:

Prostą i szybką grzankę z sosem czosnkowym najlepiej przyrządzić na nieco czerstwej bagietce, którą możemy leciutko posmarować masłem. Na kromki pieczywa nakładamy podsmażane pieczarki i posypujemy szczypiorkiem oraz tartym żółtym serem. Zapiekamy w opiekaczu lub piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera. Kto lubi, może każdą kromkę udekorować plastrem pomidora. Podajemy na gorąco, z aromatycznym Sosem czosnkowo-ziołowym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?