1

2

Przepisy

Grzanka z sosem czosnkowym

5/5 5 31 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 8 minut

porcje: 4 porcje

488 calories kalorie: 488 kcal / porcja

Prostą i szybką grzankę z sosem czosnkowym najlepiej przyrządzić na nieco czerstwej bagietce, którą możemy leciutko posmarować masłem. Na kromki pieczywa nakładamy podsmażane pieczarki i posypujemy szczypiorkiem oraz tartym żółtym serem. Zapiekamy w opiekaczu lub piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera. Kto lubi, może każdą kromkę udekorować plastrem pomidora. Podajemy na gorąco, z aromatycznym Sosem czosnkowo-ziołowym WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bagietkę pokrój w cienkie kromki.
  2. Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Pieczarki podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
  4. Farsz nałóż na kromki bagietki.
  5. Posyp bagietki szczypiorkiem, a następnie serem.
  6. Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C.
  7. Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika.
  8. Zapiekaj przez 7-8 minut. Wyjmij z piekarnika.
  9. Podawaj z Sosem Czosnkowo-ziołowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: