1

2

Przepisy

Kanapki z szynką i kiełkami

4/5 4 19 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

336 calories kalorie: 336 kcal / porcja

Kanapki - trudno o bardziej pospolite, a jednocześnie tak różnorodne i doskonałe danie. Były naszym głównym posiłkiem przez lata spędzone w szkole, a teraz jemy je na drugie śniadanie także i w pracy. Robimy je ze wszystkim dodatkami na jakie przyjdzie nam ochota. Z nami odkryj je na nowo! Szczególnie polecamy te z szynką i kiełkami, a także pomidorem i sałatą. Nie zapomnij o dodaniu odrobiny Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, który idealnie wzbogaci smak tej przekąski.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bułkę przekrój wzdłuż na pół.
  2. Cebulę obierz, sałatę i pozostałe warzywa dokładnie umyj. (Możesz użyć roszponki jeśli lubisz)
  3. Cebulę, pomidory i ogórek pokrój w plastry.
  4. Na bułce układaj kolejno sałatę, ser, cebulę, szynkę, pomidory i cebulę.
  5. Udekoruj Majonezem oraz kiełkami.
  6. Według uznania przykryj wierzchem bułki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: