1

2

Przepisy

Zupa meksykańska

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 6 porcji

bardzo dobra zupa...ma świetny smak, mozna przyżądzić ją na ostro lub łagono. Jest lekko strawna, w sam raz dla osób dbających o dietę :)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi pokroić w kostkę, marchew pokroić w półksiężyce, ziemniaki w kostkę. Cebulę posiekać. Fasolkę jeśli jest świeża to pokroić w paski a jeśli mrożona to jest już pokrojona. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić piersi z kurczaka i cebulę, gdy piersi się zarumienią dodać ziemniaki, marchew i fasolę, dusić pod przykryciem. Gdy składniki będą miękkie przesypać je go garnka, zalać 6 szklankami wody, doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać koncentrat. Gotować do całkowitej miękkości. SMACZNEGO!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: