Filety grillowane nadziewane pieczarkami i serem

Oceń ten przepis!

0/5 0 0 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 4

0/5 0 0 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety natnij tak, aby w każdym powstała kieszeń.
  2. Oprósz całe przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  3. Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.
  4. Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na maśle. Ostudź.
  5. Ser przekrój na 4 plastry.
  6. Kieszenie w filetach napełnij pieczarkami i serem. Zepnij je wykałaczką, aby nic nie wypadło w trakcie pieczenia.
  7. Tak przygotowane mięso piecz z obu stron na rozgrzanym ruszcie przez około 20 minut.
  8. Upieczone filety podawaj z dowolną grillową sałatką.

Opis przepisu:

Drób idealnie sprawdza się do przygotowywania mięsnych dań z grilla. Zatem filety grillowane z nadzieniem są świetną propozycją na pyszny, grillowy obiad. Mięso oprószone Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY nabierze delikatnego, ziołowego aromatu. Pomysł na kieszonki z pieczarkami i serem sprawia, że potrawa staje się sycąca i niezwykle aromatyczna. Filety grillowane z nadzieniem najlepiej smakują podawane z kruchą zieloną sałatą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?