Dip paprykowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Papryki opiecz pod górnym ogniem piekarnika lub na grillu, aż skórka będzie brązowa (ok. 15-20 minut).
  2. Przełóż do woreczka foliowego i pozostaw do ostudzenia, następnie obierz, wyjmij pestki i pokrój w drobną kostkę.
  3. Cebulę obierz, posiekaj, podduś na oliwie.
  4. Połącz paprykę, cebulę i Majonez, dopraw solą, pieprzem i papryką.
  5. Zmiksuj i podawaj do mięs i wędlin.

Opis przepisu:

Ten dip paprykowy swój smak zawdzięcza opieczonej papryce i podsmażanej na oliwie cebuli, które łączymy w całość z aksamitnym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dip można zmiksować lub pozostawić niezmiksowany z bardzo drobno pokrojoną papryką i cebulą. W obu postaciach doskonale komponuje się z wędlinami, pieczonymi kiełbaskami oraz grillowanym mięsem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?