Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szparagi oczyść dokładnie, przekrój na połowę i gotuj w wodzie z przyprawą ZIARENKA SMAKU 10 minut, odsącz, ostudź.
  2. Ciasto rozłóż, przekrój na 6 części i na każdej połóż po 2 kawałki szparagów zawinięte w ser i połowę parówki, a następnie owiń ciastem.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 15-20 minut na rumiano.
  4. Podawaj gorące z Sosem włoskim lub filiżanką Barszczu czerwonego.

Opis przepisu:

Danie na weekend: szparagi zapiekane w cieście francuskim. Można zrobić większą ilość na sobotnią imprezę i podać z Sosem włoskim. A to, co zostanie - włożyć do lodówki i odgrzać następnego dnia w opiekaczu na gorący lunch do dużego kubka Barszczu czerwonego Nasza Specjalność WINIARY :) Jeśli zależy nam na czasie - do przyrządzenia potrawy można użyć szparagów z puszki lub ze słoika.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?