Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

4/5 4 26 5 1
4/5 4 26 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szynkę, ser i pora pokrój w cienkie paseczki.
  2. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Por przelej wrzątkiem, odsącz i ostudź.
  4. Połącz wszystkie składniki z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj jako przystawkę.

Opis przepisu:


Mamy pomysł na kolorową i pyszną sałatkę z czerwoną fasolą i kukurydzą – elegancko wygląda, zachęca podniebienie rozmaitymi barwami warzyw i świetnie smakuje dzięki Majonezowi Dekoracyjnemu WINIARY.

Sałatka z czerwonej fasoli jest bardzo prosta do przyrządzenia – wystarczy pokroić szynkę, selera i pora w paseczki, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy z puszki, wymieszać wszystkie składniki i doprawić do smaku. Spróbuj naszego przepisu i spraw, żeby na Twoim talerzu zrobiło się wesoło i wiosennie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • deezee
    Mega szybka i bardzo przyjemna w smaku. Brak tu rewolucji i jakiegoś zaskoczenia, ale na pewno warto spróbować.