1

2

Przepisy

Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

4/5 4 15 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 6 porcji

278 calories kalorie: 278 kcal / porcja


Mamy pomysł na kolorową i pyszną sałatkę z czerwoną fasolą i kukurydzą – elegancko wygląda, zachęca podniebienie rozmaitymi barwami warzyw i świetnie smakuje dzięki Majonezowi Dekoracyjnemu WINIARY.

Sałatka z czerwonej fasoli jest bardzo prosta do przyrządzenia – wystarczy pokroić szynkę, selera i pora w paseczki, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy z puszki, wymieszać wszystkie składniki i doprawić do smaku. Spróbuj naszego przepisu i spraw, żeby na Twoim talerzu zrobiło się wesoło i wiosennie!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szynkę, ser i pora pokrój w cienkie paseczki.
  2. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Por przelej wrzątkiem, odsącz i ostudź.
  4. Połącz wszystkie składniki z Majonezem.
  5. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Podawaj jako przystawkę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • deezee
    Mega szybka i bardzo przyjemna w smaku. Brak tu rewolucji i jakiegoś zaskoczenia, ale na pewno warto spróbować.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: