1

2

Przepisy

Sałatka kalafiorowa z ogórkami

4/5 4 15 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

113 calories kalorie: 113 kcal / porcja

Jędrny kalafior, aromatyczna szynka i zielony ogórek – trzy składniki, które połączył ze sobą Majonez light WINIARY i stworzył kompozycję niezwykłych smaków! Dodaj tylko czosnek, zioła i odrobinę przypraw – nic dodać, nic ująć!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć do wrzącej posolonej wody i gotuj 5 minut.
  2. Odsącz i przelej zimną wodą.
  3. Ogórki obierz, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
  4. Szynkę również pokrój w kostkę.
  5. Czosnek drobno posiekaj.
  6. Składniki sałatki połącz z Majonezem.
  7. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  8. Podawaj jako przystawkę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: