1

2

Przepisy

Fale Dunaju

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Ciasto: margarynę utrzec z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodac mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubic i dodac pianę. Ciasto podzielic na dwie części.Jasne ciasto wyłożyc na natłuszczoną blachę o wymiarach ok.25na 28cm. Do drugiej częsci dodac kakao i 2łyżki kakao, wyłożyc na jasne ciasto, na wierzch poukładac różne owoce.Piec w temp 180stopni około 45 minut. Wystudzone ciasto posmarowac kremem Karpatka i polac polewa.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: