Łosoś w sosie z kurkami

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 30 min

oczekiwanie: 1 h

porcje: 4 porcje

426 calories kalorie: 426 kcal / porcja

Łosoś w sosie z kurkami to pomysł na codzienny obiad, a także na odświętne danie na specjalne okazje. Do przygotowania ryby wykorzystaj Sos koperkowy ze śmietaną do ryby Pomysłowy WINIARY i Przyprawę ZIARENKA SMAKU WINIARY. Do smażonego łososia dodaj przesmażone na maśle kurki. Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody lub upieczonymi w piekarniku. Jako sałatkę, do łososia z kurkami możesz przygotować pomidorki koktajlowe lub surówkę z ulubionych warzyw.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet przekrój na cztery porcje, skrop sokiem z cytryny i olejem.
  2. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i koperkiem.
  3. Wstaw na godzinę do lodówki.
  4. Po tym czasie smaż rybę razem z marynatą na rozgrzanej patelni 8-10 minut.
  5. Kurki dokładnie oczyść i umyj, większe przekrój.
  6. Grzyby podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  7. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
  8. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  9. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  10. Łososia podawaj polanego sosem, a na wierzchu rozłóż kurki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.