1

2

Przepisy

Pieczeń faszerowana

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 8 porcji

361 calories kalorie: 361 kcal / porcja

Ta potrawa powinna podkreślić piękno jesiennej aury, dzięki niej dom wypełni się aromatem grzybów i wędzonego boczku. Możesz podawać ją na zimno i na ciepło – tak jak lubisz najbardziej!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso połącz z jajkami i zawartością torebki POMYSŁ NA….
  2. Grzyby namocz, ugotuj, odsącz, a następnie drobno pokrój i podsmaż na maśle z posiekaną cebulą.
  3. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Mięso rozwałkuj na prostokąt między dwoma kawałkami folii, zdejmij folię z wierzchu, rozłóż grzyby z cebulą, następnie plastry sera.
  5. Zwiń w roladę przy pomocy folii, po uformowaniu usuń folię.
  6. Owiń całość w plastry boczku. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 60 minut.
  8. Pieczeń podawaj na zimno lub gorąco z Sosem Chrzanowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: