1

2

Przepisy

Babka budyniowa

5/5 5 32 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 16 porcji

328 calories kalorie: 328 kcal / porcja

Puszyste, aromatyczne ciasto na Budyniu o smaku waniliowym WINIARY, oblane białą czekoladą. Podwójnie pyszne z porcją świeżych owoców.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej razem z Budyniem i Proszkiem do pieczenia.
  2. Margarynę zmiksuj z cukrem i żółtkami.
  3. Dodaj olej, ocet i mąkę.
  4. Na koniec połącz z pianą z białek.
  5. Przełóż wszystko do formy (najlepiej piec w foremce do keksów) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C.
  7. Piecz 55-60 minut, sprawdzając patyczkiem stan upieczenia.
  8. Babkę posmaruj białą polewą czekoladową.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: