1

2

Przepisy

pyszne rafaello

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

składniki:

Przygotowanie:

Na spód upiec biszkopt,po upieczeniu dzielimy go na dwie części wzdłóż jedną czesc pokruszymy i odstawiamy.1/2l.śmietany wlewamy do garnka,dodajemy 2 białe czekolady i paczkę wiurków kokosowych i pozostawiamy az do zagotowania,po zagotowaiu odstawiamy aż do wystygniecia.Gdy nasza masa wystygnie dodajemy do niej nasz pokruszony biszkopt i 2 łyżeczki żelatyny,wymieszamy i rozładamy mase na drugą połowe biszkopta.Na wierzch naszej masy ubijamy pozostałą śmietane czyli 1/2l. z 2 lyżeczkami żelatyny i 2 łyżeczkami cukru pudru,po ubiciu rozkładamy na wierzch i posypujemy płatkami migdałowymi.Polecam

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: