1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Ser zmielić, utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem i  . Dodać rum,wymieszać.

Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody, a gdy napęcznieje, dodać jeszcze 1/4 szklanki i podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Przestudzić. Galaretkę zalać szklanką gorącej wody, dobrze wymieszać, odstawić, by lekko stężała. Rodzynki i migdały zalać gorącą wodą, a po 10 min odcedzić. Migdały obrać ze skórki, posiekać. Orzechy włoskie i owoce pokroić (część odłożyć do dagracji). Masę serową wymieszać z żelatyną, bakaliami, owocami i pianą. Włożyć do wysmarowanej tortownicy. Wstawić do lodówki. Po godzinie wyjąć, przybrać odłożonymi owocami i zalać tężejącą galaretkę malinową. Ponownie wstawić do lodówki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: