1

2

Przepisy

Ciasto KOLDERKA

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 35 minut

Przygotowanie:

1. Oddziel bialka od zoltek. Bialka ubic z polowa cukru, a reszte cukru utrzec z zoltkami.
2.Do zoltek dodac olej, make z proszkiem i kakao, dobrze wymieszac dodac wode a na koncu ubite bialka. Ciasto wylozyc do formy wylozona papierem do pieczenia.
3.Serki zmiksuj z budyniem, powstala mase przeloz do rekawa cukierniczego i dekoruj ciasto wg gustu, (ja robie krate na ciescie).
4. Wstaw ciasto do piekarnika na jakies 35-40 min i piecz w 180st.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: