Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

ciasto kubuś

  • ciasto kubuś
  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ciasto: białka ubij na sztywną pianę za pomocą miksera ze szczyptą soli. Nadal ubijając po trochu dodawaj cukier, aż masa będzie błyszcząca i sztywna. W osobnej misce żółtka połącz z octem i proszkiem do pieczenia (powinna wytworzyć się piana). Masę białkową i żółtkową połącz razem i powoli wsypuj przesianą mąkę, delikatnie mieszaj drewnianą łyżką do całkowitego połączenia się składników. Gotowe ciasto przelej do natłuszczonej i posypanej bułką tartą dużej blachy (lub wyłożonej papierem do pieczenia). Biszkopt wstaw do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok. 20-30 minut (zależy od piekarnika), aż się zarumieni z góry. Pozostaw w piekarniku do całkowitego wystygnięcia i nie otwieraj piekarnika.Gdy ostygnie biszkopt ugotować budynie z kubusia i gorący wylać na biszkopt a gdy mama budyniowa ostygnie ubić śmietane pod koniec dodać śmietan fix i wyłożyć na przestudzona mase i posypać startą czekoladą pyszne ciasto polecam:)
Kalorie: - kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

  • ciasto 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 szklanki mąki tortowej 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia .masa 1 duży kubuś 2 budynie śmietankowe z cukrem ii 1/2l śmietany kremówki i 3 śmietanfix i czekolada do posypania

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

ciasto kubuś

Wydrukuj przepis

ciasto kubuś

Zgłoś przepis do moderacji