1

2

Przepisy

Babka piaskowa z budyniem

5/5 5 13 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 12 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Jajko ubić z cukrem i pozostałymi składnikami. Wlać do formy i upiec. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 stopni.

1 wskazówka do przepisu

  • Mary
    Ciasto jest przepyszne! Czasami, zamiast budyniu śmietankowego, używam waniliowego lub bananowego. Często robię także to ciasto z owocami. Najbardziej lubię ze śliwkami, ale mogą być też jabłka, truskawki, brzoskwinie...Albo mieszanka owoców :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: