Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

MARMURKOWY PRZEKŁADANIEC

MARMURKOWY PRZEKŁADANIEC
  • MARMURKOWY PRZEKŁADANIEC
  • MARMURKOWY PRZEKŁADANIEC
  • MARMURKOWY PRZEKŁADANIEC
  • MARMURKOWY PRZEKŁADANIEC
  • czas Łączny czas: 120 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 25
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Biszkopty. Ubij 4 białka, dodaj 4 łyżki cukru, 4 żółtka oraz po 1 1 łyżki mąki pszennej i ziemniaczane. Składniki wymieszaj.
  2. Piecz 20 min w 180 C.
  3. Podobnie przyrządź dwa pozostałe placki biszkoptowe, z tym, że do jednego dodaj kisiel wiśniowy, a do drugiego kakao.
  4. Masa jabłkowa. Jabłka umyj, obierz ze skórki, pokrój w niewielką kostkę, zasyp cukrem i zagotuj w rondelku. Masę jabłkową podziel na dwie części. Do jednej dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody galaretkę wiśniową, do drugiej agrestową.
  5. Masa budyniowa. Z podanych składników zagotuj masę budyniową. Gdy przestygnie, utrzyj ją z margaryną. Ułóż jasny biszkopt, rozsmaruj na nim 1/4 masy budyniowej, wyłóż zieloną masę jabłkową. Znów rozsmaruj masę przykryj kakaowym biszkoptem. Następnie wyłóż masę na nią czerwoną masę jabłkową, znów masę budyniową i na koniec różowy biszkopt.
  6. Polewa. Wierzch polej roztopioną ciemną czekoladą, a za nim zastygnie, polej wąską stróżką białej czekolady. Fantazyjny marmurkowy wzorek najłatwiej zrobić .

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

MARMURKOWY PRZEKŁADANIEC
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

MARMURKOWY PRZEKŁADANIEC

Wydrukuj przepis

MARMURKOWY PRZEKŁADANIEC

Zgłoś przepis do moderacji