1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Biszkopty. Ubij 4 białka, dodaj 4 łyżki cukru, 4 żółtka oraz po 1 1 łyżki mąki pszennej i ziemniaczane. Składniki wymieszaj.
Piecz 20 min w 180 C.

Podobnie przyrządź dwa pozostałe placki biszkoptowe, z tym, że do jednego dodaj kisiel wiśniowy, a do drugiego kakao.

Masa jabłkowa. Jabłka umyj, obierz ze skórki, pokrój w niewielką kostkę, zasyp cukrem i zagotuj w rondelku. Masę jabłkową podziel na dwie części. Do jednej dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody galaretkę wiśniową, do drugiej agrestową.

Masa budyniowa. Z podanych składników zagotuj masę budyniową. Gdy przestygnie, utrzyj ją z margaryną. Ułóż jasny biszkopt, rozsmaruj na nim 1/4 masy budyniowej, wyłóż zieloną masę jabłkową. Znów rozsmaruj masę przykryj kakaowym biszkoptem. Następnie wyłóż masę na nią czerwoną masę jabłkową, znów masę budyniową i na koniec różowy biszkopt.

Polewa. Wierzch polej roztopioną ciemną czekoladą, a za nim zastygnie, polej wąską stróżką białej czekolady. Fantazyjny marmurkowy wzorek najłatwiej zrobić .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: