Wykwintna zupa pieczarkowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zupy dokładnie rozprowadź w 1l wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  2. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
  3. Pieczarki i czosnek oczyść, pokrój w cząstki i podsmaż na maśle przez około 5 minut. Połącz z zupą, zagotuj.
  4. Rozlej do bulionówek, posyp natką pietruszki.
  5. Podawaj z kleksem śmietany i grzankami serowymi.

Opis przepisu:

Jeśli szukasz alternatywy dla niedzielnego rosołu, Zupa pieczarkowa Jak u Mamy WINIARY na pewno sprosta kulinarnym wymaganiom całej rodziny. Zupa pieczarkowa jest dobra zarówno na co dzień, jak i od święta, zwłaszcza jeśli zadbasz o pyszne dodatki, np. kleks śmietany, świeżą natkę czy grzanki czosnkowe. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?