Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

4/5 4 13 5 1
4/5 4 13 5 1
  • Przygotowanie: 10 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki natnij wzdłuż, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  2. Rozłóż na nich kapary, oliwki i pokruszony ser. Zwiń, obwiąż nicią i zrumień na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania, nie przykrywaj.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz 15 minut.
  5. Wyjmij, zdejmij nici i pokrój w ukośne plastry.
  6. Polędwiczki podawaj z Sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Szybkie i eleganckie: wieprzowe polędwiczki nadziewane kaparami, zielonymi oliwkami oraz pleśniowym serem. Obsmażone, a potem krótko zapiekane - gotowe w pół godziny. Podajemy pokrojone dekoracyjnie w ukośne plastry, z Sosem tatarskim i bagietką albo ziemniakami - z piekarnika lub z patelni.

Spróbuj także z sosem z zielonym pieprzem na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?