1

2

Przepisy

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

4/5 4 13 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

360 calories kalorie: 360 kcal / porcja

Szybkie i eleganckie: wieprzowe polędwiczki nadziewane kaparami, zielonymi oliwkami oraz pleśniowym serem. Obsmażone, a potem krótko zapiekane - gotowe w pół godziny. Podajemy pokrojone dekoracyjnie w ukośne plastry, z Sosem tatarskim i bagietką albo ziemniakami - z piekarnika lub z patelni.

Spróbuj także z sosem z zielonym pieprzem na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki natnij wzdłuż, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  2. Rozłóż na nich kapary, oliwki i pokruszony ser, zwiń, obwiąż nicią i zrumień na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania, nie przykrywaj.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz 15 minut.
  5. Wyjmij, zdejmij nici i pokrój w ukośne plastry.
  6. Polędwiczki podawaj z Sosem tatarskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: