Marynowany łosoś z musztardą

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Połącz przyprawę MAGGI, ZIARENKA SMAKU, sok z cytryny, musztardę, miód i olej.
  2. Łososia podziel na 4 porcje, oprósz pieprzem, natnij skórę w dwóch miejscach, następnie połącz z marynatą i odstaw na 2-3 godziny.
  3. Rozgrzej patelnię i ułóż na niej porcje ryby skórą do dołu.
  4. Smaż przez chwilę, przewróć i smaż przez 5 minut.
  5. Podlej marynatą i duś jeszcze 2-3 minuty.
  6. Podawaj z kaszą kuskus.

Opis przepisu:

Smakowity marynowany łosoś z musztardą francuską i miodem doskonale smakuje z kuskusem oraz chrupiącą, lodową sałatą. Marynujemy go przez 2-3 godziny w  Przyprawie w płynie MaggiPrzyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, musztardą, miodem, sokiem z cytryny i olejem. Obsmażoną z obu stron rybę dusimy jeszcze chwilę w marynacie – dzięki temu staje się bardziej soczysta i aromatyczna.

Spróbuj także z sosem Dijon z kaparami na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?