składniki:
liczba porcji:





Przygotowanie:
- Paprykę i fasolkę umyj, a cebulę obierz.
- Paprykę pokrój w cienkie paseczki, cebulę w plasterki, a fasolkę na kawałki.
- Rozgrzej olej i masło. Warzywa podsmaż na tłuszczu.
- Krewetki oczyść z pancerzyków, sparz wrzątkiem, odsącz i dodaj do warzyw.
- Smaż razem przez 3-4 minuty. Obierz czosnek, posiekaj go i dodaj do krewetek. Dodaj także przyprawę ZIARENKA SMAKU i curry.
- Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz i przełóż na patelnię.
- Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Dekoracyjne, barwne danie z makaronem ryżowym, czerwoną papryką, zieloną fasolką szparagową oraz podsmażanymi z czosnkiem krewetkami. Potrawa dla całej rodziny, na codzienne obiady, jak i wyjątkowe okazje. Udekorowana świeżymi ziołami robi jeszcze lepsze wrażenie.
Spróbuj także z sosem z pastą tamaryndowca na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?