1

2

Przepisy

Krewetki królewskie z patelni

4/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 348 kcal / porcja

Dekoracyjne, barwne danie z makaronem ryżowym, czerwoną papryką, zieloną fasolką szparagową oraz podsmażanymi z czosnkiem krewetkami. Potrawa dla całej rodziny, na codzienne obiady, jak i wyjątkowe okazje. Udekorowana świeżymi ziołami robi jeszcze lepsze wrażenie.

Spróbuj także z sosem z pastą tamaryndowca na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Paprykę i fasolkę umyj, a cebulę obierz.
  2. Paprykę pokrój w cienkie paseczki, cebulę w plasterki, a fasolkę na kawałki.
  3. Rozgrzej olej i masło.
  4. Warzywa podsmaż na tłuszczu.
  5. Krewetki oczyść z pancerzyków, sparz wrzątkiem, odsącz i dodaj do warzyw.
  6. Smaż razem przez 3-4 minuty.
  7. Obierz czosnek, posiekaj go i dodaj do krewetek.
  8. Dodaj także przyprawę ZIARENKA SMAKU i curry.
  9. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  10. Odsącz makaron i przełóż na patelnię.
  11. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: