Krewetki królewskie z patelni

5/5 5 32 5 1

przygotowanie: 52 min

porcje: 4 porcje

348 calories kalorie: 348 kcal / porcja

Dekoracyjne, barwne danie z makaronem ryżowym, czerwoną papryką, zieloną fasolką szparagową oraz podsmażanymi z czosnkiem krewetkami. Potrawa dla całej rodziny, na codzienne obiady, jak i wyjątkowe okazje. Udekorowana świeżymi ziołami robi jeszcze lepsze wrażenie.

Spróbuj także z sosem z pastą tamaryndowca na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Paprykę i fasolkę umyj, a cebulę obierz.
  2. Paprykę pokrój w cienkie paseczki, cebulę w plasterki, a fasolkę na kawałki.
  3. Rozgrzej olej i masło. Warzywa podsmaż na tłuszczu.
  4. Krewetki oczyść z pancerzyków, sparz wrzątkiem, odsącz i dodaj do warzyw.
  5. Smaż razem przez 3-4 minuty. Obierz czosnek, posiekaj go i dodaj do krewetek. Dodaj także przyprawę ZIARENKA SMAKU i curry.
  6. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz i przełóż na patelnię.
  7. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.