Krewetki królewskie z patelni

Oceń ten przepis!

5/5 5 33 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 52 min.

  • Porcje 4

5/5 5 33 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Paprykę i fasolkę umyj, a cebulę obierz.
  2. Paprykę pokrój w cienkie paseczki, cebulę w plasterki, a fasolkę na kawałki.
  3. Rozgrzej olej i masło. Warzywa podsmaż na tłuszczu.
  4. Krewetki oczyść z pancerzyków, sparz wrzątkiem, odsącz i dodaj do warzyw.
  5. Smaż razem przez 3-4 minuty. Obierz czosnek, posiekaj go i dodaj do krewetek. Dodaj także przyprawę ZIARENKA SMAKU i curry.
  6. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz i przełóż na patelnię.
  7. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?