Soczyste piersi kurczaka w boczku

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety przekrój wzdłuż na cieńsze kawałki, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
  2. Każdy kawałek owiń boczkiem i oprósz mąką.
  3. Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.
  4. Następnie do 300 ml zimnej wody wsyp zawartość opakowania Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Całość wlej na patelnię i zagotuj.
  5. Gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
  6. Każdą porcję przekrój ukośnie na plastry.
  7. Podawaj z kluskami kładzionymi i surówką z białej kapusty.

Opis przepisu:

Kurczak inaczej - w sam raz na domowy obiad, czyli smażone soczyste piersi kurczaka w boczku, z pysznym sosem. Najlepsze z kluskami kładzionymi i surówką z białej kapusty, ale można je także podać na gorącą przekąskę, na kromkach opiekanej bagietki, przybrane gałązkami pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?