1

2

Przepisy

Soczyste piersi kurczaka w boczku

5/5 5 12 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

248 calories kalorie: 248 kcal / porcja

Kurczak inaczej - w sam raz na domowy obiad, czyli smażone soczyste piersi kurczaka w boczku, z pysznym sosem. Najlepsze z kluskami kładzionymi i surówką z białej kapusty, ale można je także podać na gorącą przekąskę, na kromkach opiekanej bagietki, przybrane gałązkami pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety przekrój wzdłuż, oprósz delikatnie solą i pieprzem.
  2. Każdy kawałek owiń boczkiem i oprósz mąką.
  3. Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.
  4. Wlej 300 ml gorącej wody, dodaj Esencjonalny Sos WINIARY i dokładnie rozprowadź.
  5. Gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
  6. Każdą porcję przekrój ukośnie.
  7. Podawaj z kluskami kładzionymi i surówką z białej kapusty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: