1

2

Przepisy

Potrawka z rodzynkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

402 calories kalorie: 402 kcal / porcja

Kawałki pikantnej wieprzowiny marynowane w glazurze musztardowej, słodkie rodzynki i kremowy sos, to zestaw smaków które na długo zapadną w pamięć, więc sięgnij po SOSER WINIARY i przygotuj wyśmienity obiad!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w cienkie paseczki, oprósz pieprzem.
  2. Dodaj musztardę i olej, odstaw do lodówki na 30 minut.
  3. W tym czasie namocz rodzynki, odstaw.
  4. Po tym czasie podsmaż mięso na rozgrzanej patelni, wlej 300 ml gorącej wody, wsyp SOSER i dokładnie rozprowadź.
  5. Dodaj odsączone rodzynki i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
  6. Na koniec wlej śmietanę i zagotuj.
  7. Podawaj z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: