Filet z indyka w sosie żurawinowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 6

5/5 5 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU, oprósz pieprzem, majerankiem i papryką.
  2. Ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
  3. Do szklanki zimnej wody wsyp 2 łyżki Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY, wymieszaj i wlej do naczynia z indykiem.
  4. Piecz jeszcze przez 5-10 minut.
  5. Mięso wyjmij, pokrój w cienkie plastry.
  6. Do pozostałego w naczyniu sosu dodaj żurawinę i podaj oddzielnie w sosjerce.

Opis przepisu:

Delikatne filety z indyka zapiekane z majerankiem, z wybornym żurawinowym sosem, przyrządzonym z Pieczeniowego Sosu WINIARY – to doskonały i pomysłowy pomysł na obiad. Filet z indyka można połączyć ze słodkim smakiem, dodając żurawinę do mięs. Indyka w sosie żurawinowym podawaj najlepiej z ryżem oraz sałatką z zielonej sałaty, oliwek i czerwonej cebuli.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?