1

2

Przepisy

Filet z indyka w sosie żurawinowym

5/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 55 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 283 kcal / porcja

Delikatne filety z indyka zapiekane z majerankiem, z wybornym żurawinowym sosem, przyrządzonym z SOSEREM WINIARY – to doskonały i pomysłowy pomysł na obiad. Filet z indyka można połączyć ze słodkim smakiem, dodając żurawinę do mięs. Indyka w sosie żurawinowym podawaj najlepiej z ryżem oraz sałatką z zielonej sałaty, oliwek i czerwonej cebuli.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU, oprósz pieprzem, majerankiem i papryką.
  2. Ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop olejem.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
  4. Wlej 1 szkl. gorącej wody, dodaj SOSER, rozprowadź i piecz jeszcze przez 5 minut.
  5. Mięso wyjmij, pokrój w cienkie plastry.
  6. Do sosu dodaj żurawinę i podaj oddzielnie w sosjerce.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: