Filet z indyka w sosie żurawinowym

5/5 5 16 5 1
5/5 5 16 5 1
  • Przygotowanie: 22 min.

  • Oczekiwanie: 55 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU, oprósz pieprzem, majerankiem i papryką.
  2. Ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
  3. Wlej 1 szkl. gorącej wody, dodaj Esencjonalny Sos WINIARY, rozprowadź i piecz jeszcze przez 5 minut.
  4. Mięso wyjmij, pokrój w cienkie plastry.
  5. Do sosu dodaj żurawinę i podaj oddzielnie w sosjerce.

Opis przepisu:

Delikatne filety z indyka zapiekane z majerankiem, z wybornym żurawinowym sosem, przyrządzonym z Esencjonalny Sos WINIARY – to doskonały i pomysłowy pomysł na obiad. Filet z indyka można połączyć ze słodkim smakiem, dodając żurawinę do mięs. Indyka w sosie żurawinowym podawaj najlepiej z ryżem oraz sałatką z zielonej sałaty, oliwek i czerwonej cebuli.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?