1

2

Przepisy

MAKOWIEC NA KRUCHYM SPODZIE Z BEZIKAMI

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 20 porcji

Przygotowanie:

Składniki ze spodu połączyć delikatnie ze sobą w formie podsypywania aby powstała kruszonka.Nie ugniatać!!!Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem wysypać kruszonkę, garstkę zostawić na wierzch.Małą łyżeczką układać kupki maku jedno obok drugiego.Białka ubić na sztywno z cukrem na koniec dodać budyń i również małą łyżeczką wykładać na maku.Na białka delikatnie wysypać garstkę kruszonki.Piec na złocisto w 180 C wstawiając do zimnego piekarnika.
Zamiast maku możemy zrobić wkładkę jabłkowo-brzoskwiniową jabłka w talarki + cynamon i pomiędzy brzoskwinie w syropie lub jabłka w talarki+wiśnie wydrylowane.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: