1

2

Przepisy

Babka z bialek

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 16 porcji

Przygotowanie:

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno,dodać rozpuszczoną,ciepłą margarynę,ciepłe mleko-cały czas ubijać.Przesiać mąkę z proszkiem,dodać do masy i dokładnie wymieszać.Przelać do formy babkowej.Piec 60 min. w temp.170C.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: