1

2

Przepisy

Ziemniaki z patelni

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Jak podawać ziemniaki? Gotowane, w formie purée, frytek, a może duszone w śmietanie? Jeśli znudziły Ci się już wszystkie popularne formy podawania tego warzywa, spróbuj naszych ziemniaków z patelni. Podduś je razem z porem, cebulką i boczkiem, dopraw wedle upodobań i udekoruj zieloną pietruszką, by w pół godziny przygotować smaczne danie idealne na pożywny, ciepły lunch.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry.
  2. Umyj i pokrój drobno pora.
  3. Cebulę obierz i także drobno pokrój.
  4. Boczek pokrój w kostkę.
  5. Cebulę i pora zeszklij na maśle.
  6. Boczek dodaj cebuli i pora, podsmaż.
  7. Podgrzej mleko.
  8. Do boczku, cebuli i pora dodaj ziemniaki, mleko, 0,5 szklanki wody i przyprawę JARZYNKA.
  9. Gotuj na wolnym ogniu do wchłonięcia płynu.
  10. Możesz udekorować listkami pietruszki albo tymianku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: