Ziemniaki z patelni

5/5 5 3 5 1
5/5 5 3 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 10 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry.
  2. Umyj i pokrój drobno pora.
  3. Cebulę obierz i także drobno pokrój.
  4. Boczek pokrój w kostkę.
  5. Cebulę i pora zeszklij na maśle.
  6. Boczek dodaj cebuli i pora, podsmaż.
  7. Podgrzej mleko.
  8. Do boczku, cebuli i pora dodaj ziemniaki, mleko, 0,5 szklanki wody i przyprawę JARZYNKA.
  9. Gotuj na wolnym ogniu do wchłonięcia płynu.
  10. Możesz udekorować listkami pietruszki albo tymianku.

Opis przepisu:

Jak podawać ziemniaki? Gotowane, w formie purée, frytek, a może duszone w śmietanie? Jeśli znudziły Ci się już wszystkie popularne formy podawania tego warzywa, spróbuj naszych ziemniaków z patelni. Podduś je razem z porem, cebulką i boczkiem, dopraw wedle upodobań i udekoruj zieloną pietruszką, by w pół godziny przygotować smaczne danie idealne na pożywny, ciepły lunch.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?