1

2

Przepisy

Ziemniaki z patelni

5/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Jak podawać ziemniaki? Gotowane, w formie purée, frytek, a może duszone w śmietanie? Jeśli znudziły Ci się już wszystkie popularne formy podawania tego warzywa, spróbuj naszych ziemniaków z patelni. Podduś je razem z porem, cebulką i boczkiem, dopraw wedle upodobań i udekoruj zieloną pietruszką, by w pół godziny przygotować smaczne danie idealne na pożywny, ciepły lunch.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry.
  2. Umyj i pokrój drobno pora.
  3. Cebulę obierz i także drobno pokrój.
  4. Boczek pokrój w kostkę.
  5. Cebulę i pora zeszklij na maśle.
  6. Boczek dodaj cebuli i pora, podsmaż.
  7. Podgrzej mleko.
  8. Do boczku, cebuli i pora dodaj ziemniaki, mleko, 0,5 szklanki wody i przyprawę JARZYNKA.
  9. Gotuj na wolnym ogniu do wchłonięcia płynu.
  10. Możesz udekorować listkami pietruszki albo tymianku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: