1

2

Przepisy

Puch łabędzia

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 15 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Biszkopt:
5 jajek
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki mąki przennej

Masa:
2 duże bułki
2 szkl. mleka
1 szkl. cukru
2 opakowania wiorek kokosowych
1 margaryna

Przygotowanie:
Biszkopt zrobić według przepisu

Masa:
2 bułki namoczyc w 1 szkl mleka
1 szkl cukru, 1 szkl mleka i 1 opakowanie wiorek kokosowych zagotowac w garnuszku aż zgęstnieje.
Wystudzoną już mase utrzeć z 1 margaryną

1 opakowanie wiorek, 1 łyżka cukru i 1 łyżka margaryny podsmażyc, aż lekko się wiorki zarumienią, cały czasmieszając.

Biszkopt przekroić na pół, przełożyc wiekszą połową masy, przykryć drugą połową biszkoptu, na wierzch wyłożyc reszte masy i posypac przyrumienionymi wiorkami na patelni.
Smacznego

Ps. mozna przed położeniem masy posmarować biszkopt dzemem

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: