1

2

Przepisy

Sernik kremowy

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 24 porcje

Przygotowanie:

Utrzeć żółtka z 1 szklanką cukru i cukrem waniliowym.

Dodać margarynę i dobrze ukręcić na jednolitą masę.
Dołożyć ser i budyń. Ucierać na jednolitą masę.
Na koniec dodać ubitą kremówkę i ubite z cukrem białka. Delikatnie wymieszać.

Blachę wysmarować tłuszczem. Ułożyć w niej herbatniki.
Na nie wylać masę serową.
Piec około godziny w temperaturze 180 - 200 stopni Celsjusza.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • mysza00
    przepis ciekawy i łatwy a sernik wygląda apetycznie :) zaraz biorę się do pieczenia go :D

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: