1

2

Przepisy

Ziemniaki z boczkiem i ogórkiem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 1 porcja

Przygotowanie:

Ilość składników podaję taką jak zazwyczaj dla siebie; możecie je zmieniać w zależności od potrzeb i upodobań – więcej ziemniaków, mniej ogórka i boczku. Jak macie ochotę! Świetne danie, gdy zostanie nam ziemniaków z dnia poprzedniego :)

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (jak na obiad).Po ugotowaniu odsączamy, kroimy w talarki. Boczek, kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni

Ogórka kroimy w małą kostkę.

Na dużą patelnię wrzucamy ziemniaki i podsmażamy, następnie dodajemy usmażoną kiełbasę, boczek, cebulkę oraz ogórka. Posypujemy ziołami. Mieszamy. Na końcu wbijamy rozbełtane i lekko osolone jajka. Mieszamy ze wszystkim do momentu ścięcia się jajek. Podajemy ciepłe :) Gotowe :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: