1

2

Przepisy

Chruściki

4/5 4 14 5 1

przygotowanie: 1 minuta

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 20 porcji

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zagnieśc,wałkowac bardzo cienko partiami.Następnie wykrawac paski i pociąc je w kształt równoległoboku. Każdy mały pasek naciąc po środku i przełożyc jeden róg do zrobionej szpary. Gotowe chruściki smażyc na rozgrzanym oleju.Wyciągac gdy się zarumienią i układac na papierze kuchennym aby odsączyc je od cieknącego oleju . Gotowe chruściki przełożyc na półmisek o posypac cukrem pudrem .

1 wskazówka do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: