Zapiekanka ziemniaczana z rybą

Oceń ten przepis!

5/5 5 32 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 38 min.

  • Porcje 4

5/5 5 32 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA... połącz ze śmietanką i zagotuj.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i wrzuć do wrzątku. Gotuj przez 3 minuty, odsącz.
  3. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i rozłóż ziemniaki.
  4. Filety pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i koperkiem. Rozłóż na ziemniakach.
  5. Pora pokrój, zeszklij na oleju i wyłóż na rybę.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15 minut.
  7. Wyjmij naczynie do zapiekania i zalej zawartość przygotowanym POMYSŁEM NA... i zapiekaj kolejne 15 minut.

Opis przepisu:

Kiedy smażysz rybę na patelni, wszystko w Twoim domu przesiąka niezbyt przyjemnym zapachem, dlatego mamy dla Ciebie pomysł na zapiekankę rybną z ziemniakami! Pieczona w piekarniku ryba uwalnia tylko przyjemny aromat i zachowuje niezwykły smak!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?